Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας στο νέο συλλαλητήριο

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 2023

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Η τεράστια και ελπιδοφόρα επιτυχία των τελευταίων κινητοποιήσεων, στην πόλη της Θήβας και σε όλες τις πόλεις της Χώρας μας, με τεράστια συμμετοχή των νέων ανθρώπων και της σπουδάζουσας νεολαίας, για το έγκλημα των Τεμπών, έδειξε ότι η κοινωνία αφυπνίζεται και αντιδρά απέναντι στην άθλια Κυβερνητική πολιτική που εκτός όλων των άλλων απαξιώνει και την ίδια την ζωή μας.

Οι Κυβερνητικές ευθύνες, του ΟΣΕ και της Hellenic Train  δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν. Η εργατική τάξη όπως ξέρει περήφανα να θρηνεί τους νεκρούς της, έτσι περήφανα ξέρει να διεκδικεί ζωή με δικαιώματα.

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι τεράστιες συγκεντρώσεις εργαζομένων και νεολαίας, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας. Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες με βάση το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Δεν θα επιτρέψουμε να γινόμαστε ξανά και ξανά θυσία στο βωμό του κέρδους. Ασφαλείς συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού και γενικότερα μέτρα προστασίας της ίδιας της ζωής μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Το Ε.Κ. Θήβας συμμετέχοντας στην 24 ώρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης  16 Μάρτη 2023 καλεί τα Σωματεία μέλη και όλο τον λαό της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην Κεντρική πλατεία της Θήβας στις 11.00 το πρωί.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!!!

Σχετικά